In English
Till www.boras.se

Om Orangeriet

Arkitektens skissbild

Orangeriet är en unik plats. En lysande pärla mitt i Stadsparken. Ett vardagsrum för boråsarna. En plats för inspiration, rekreation och information. Orangeriet är ett hus i hållbarhetens tecken. Orangeriet är en plats för reflektion och diskussion om stadsutveckling och hållbar utveckling i Borås. Orangeriet är en träffpunkt mellan Borås invånare, politiker, kommunens förvaltningar, näringsliv, föreningar och organisationer. En plats där vi alla kan delta i samtalet om vår stads framtid.

 

Verksamhet

I Orangeriet kan man ses över en fika eller middag, ta del av aktuella utställningar eller vara med på föreläsningar, debatter, temadagar med mera. Aktiviteterna är varierande och öppettiderna generösa – precis som det ska vara på en levande mötesplats.

 

Ansvariga

Kulturförvaltningen står för samordning av verksamhet och mottagande och har personal på plats i Orangeriet. Lokalförsörjningsförvaltningen står för drift och förvaltning av byggnaden. Tekniska förvaltningen ansvarar för alla utomhusytor runt Orangeriet.

Film inför byggandet av Orangeriet

Orangeriet är Borås mötesplats i Stadsparken, med fokus på hållbar utveckling. Här finns fika, mat, utställningar, rådgivning, föreläsningar och mycket mer.

Teaterbron 1, 503 38 Borås | 033-35 30 60 | orangeriet@boras.se

Borås Stad